Vesti

Xbox One više ne podržava upravljanje menijima preko Kinect-a

Kinect senzor koji je kada je lansirana Xbox One konzola najavljivan kao jedan od ključnih činilaca kompletnog “xbox iskustva”, više ne predstavlja značajnu stvar za Microsoft. Do te mere da su sada počeli i da ukidaju funkcije koje je Kinect do sada omogućavao.

Naime novi Xbox One dashboard koji je upravo stigao više nema opciju da preko Kinecta upravljate menijima. Do sada je Kinect omogućavao da jednostavno podignete ruku i pokretima šake ili cele ruke vršite navigaciju levo desno kroz menije. Prema rečima Mike Ybarra iz microsoftove xbox divizije, ovu mogućnost je koristio “veoma, veoma mali broj ljudi”, što je i razlog zašto je ona u potpunosti odsutna iz novog Xbox One korisničkog interfejsa.

Ono što je Kinect vlasnicima ostalo kao opcija su glasovne komande. Svakako razočaravajuće za one koji su Kinect morali da kupe, pošto je on skoro cele prve godine konzole na tržištu bio obavezni deo svakog Xbox One pakovanja.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top