PlayStation 4

Xbox One najprodavanija konzola u Americi prošlog meseca

Iako je od kako je počela trenutna generacija konzola PlayStation 4 konstantno ispred konkurentskog Xbox One, čak i na teritoriji Amerike gde je Xbox brend jači nego u ostalim delovima sveta, to nije bio slučaj prošlog meseca. A ako se pitate šta je to potrebno da Xbox One bude ispred PS4 u Americi, odgovor je vrlo jasan – nova Halo igra.

Kompanija za istraživanje tržišta NPD Group je objavila statistike za prodaju konzola i igara u Americi u toku proteklog meseca. Na listi igara je prema očekivanjima prvi Xbox One naslov Halo 5: Guardians. Top 10 listom dominiraju i godišnje sportske simulacije, pa je NBA 2K16 na drugom, Madden NFL 16 četvrtom, WWE 2K16 na petom a FIFA 16 na šestom mestu. Treći na listi je Assassin’s Creed Syndicate.

Kada su konzole u pitanju, NPD je prestao da objavljuje tačne cifre o broju prodatih jedinica. Međutim da je Xbox One bio prvi se jasno vidi iz Microsoftovog saopštenja koji se ovim pohvalio, kao i iz Sonijevog saopštenja u kome se ne spominje ko je bio lider ovog meseca. Ono što je spomenuto u NPD izveštaju je da je Xbox One prodat za čak 81% više nego prošlog oktobra. Inače treba napomenuti i da je PS4 imao sniženje cene od 50 dolara u toku oktobra, što takođe dodaje na uspeh Microsofta koji je i pored ovoga prodao više konzola u oktobru.

Još jedna interesantna statistika je da je čak 96% prodatih konzola bundle pakovanje sa nekom igrom. Značajno više u poređenju sa prošlom godinom kada je na bundle primerke odlazilo 53%.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top