PlayStation 4

Sony odgovorio na izjave o mogućnosti zloupotrebe PS4 za komunikaciju terorista

Sony je zvanično odgovorio na izjave belgijskog minista unutrašnjih poslova Žan Žambona da je PlayStatio 4 teži za praćenje potencijalne komunikacije terorista u odnosu na WhatsApp. U saopštenju se navodi da PlayStaion 4 baš kao i veliki broj drugih modernih uređaja koja su konektovani na internet, omogućuje razmenu poruka između korisnika, koja ima potencijal i da bude zloupotrebljena. Međutim kompanija sprovodi sve kako bi zaštitila svoje korisnike i pruža mogućnost prijave potencijalno sumnjivih ili ilegalnih aktivnosti. Ukoliko korisnici ovakve aktivnosti prijave ili ih sam Sony identifikuje, sprovode se odgovarajuće akcije u kordinaciji sa odgovarajućim institucijama.

Ono što treba napomenuti je da je čitava situacija ujedno i dobar primer kako mediji mogu da izmanipulišu izjave i informacije i dovedu u vezu jedne događaje sa drugima. Naime izjava belgijskog ministra je data tri dana pre terorističkih napada u Parizu. Veliki broj britanskih medija poput The Daily Mail, The Mirror i The Telegraph su odmah povezali ove dve stvari u svojim naslovima, a neki poput The Express su išli i dotle da su tvrdili da su teroristi zaista koristili PS4 za komunikaciju. Veliki broj ostalih svetskih medija, kako to obično biva, samo je preneo ono što je pročitao u britanskoj štampi i na internet portalima.

Korišćenje PS4 za komunikaciju terorista do sada nije zvanično potvrđeno od strane istražnih organa. Sa druge strane, ono što je potvrđeno i što se potvrđuje iz dana u dan je to da medijima bombastični naslovi donose veću posećenost, više klikova, komentara i naravno bolju prodaju.

 

4325

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top