PlayStation 4

PS2 emulacija stigla na PS4

Sony je prilično tiho lansirao novu mogućnost za PS4 koja će zasigurno obradovati ljubitelje PlayStation 2 konzole. Naime od sada je tehnički moguće preko emulacije PS2 igre pokrenuti na PS4 i to uz ne mala tehnička poboljšanja.

Ova mogućnost je najavljena još 2014-e godine kada je Sony spominjao da će neke od PSOne i PS2 klasika preko emulacije doneti i na PS4. Od tada o ovome nije bilo reči, sve do lansiranja klasičnih Star Wars igara koje su deo PS4 Battlefront bundle-a. Ono što je očigledno je da PS2 igre iz ovog paketa (Super Star Wars, Star Wars: Racer Revenge, Jedi Starfighter i Star Wars Bounty Hunter) rade preko emulacije. Digital Foundry je detaljno analizirao kako se one ponašaju na PS4. Prema očekivanjima, 3D elementi grafike su doživeli upscale, rezolucija je podignuta a emulator koristi i crne linije kako bi slika bila prikazana u 1080p rezoluciji. Takođe, u igre je implementirana i podrška za trofeje.

Ostaje nam da vidimo da li će u i kojoj meri Sony i ubuduće izdavati PS2 klasike za PS4 u ovom osveženom obliku.

Pogledajte video specijal Digital Foundry-a koji objašnjava detalje PS2 emulacije na PS4.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top