Opisi

DLC REVIEW: Bloodborne: The Old Hunters

Kako stvari trenutno stoje, Bloodborne je možda i najjači Sonijev adut kada su u pitanju ekskluzivni naslovi. Iako se ne radi o igri nekog first party studija, ovaj naslov od kreatora vrlo uspešnog  Souls serijala pod dirigentskom palicom Hidetaka Miyazakia, uspeo je da nadmaši sve dosadašnje Sonijeve eksluzive i istakne se kao jedna od udarnih stvari koja će vas ubediti da se opredelite baš za PS4. Radi se o naslovu koji je mnogo toga pozajmio od gore pomenutog serijala, uključujući i vrlo poznatu izuzetnu težinu, ali i rafinisao neke delove, naročito combata. Tu je i prelepi mračni art stil koji doprinosi fantastičnoj atmosferi. Bloodborne je ispunio sva očekivanja koja su fanovi imali, a ono što nam sada stiže je DLC ekspanzija koja će onima koji su proveli sate i sate uz ovaj naslov, sada ponuditi još onoga zbog čega su se i zaljubili u ovu igru.

1080747535

Ono što The Old Hunters donosi u igru su prema očekivanjima nova oblast koju možete da istražujete, novi predmeti, oružja i neprijatelji. Osim ovoga, treba istaći i prilično zanimljivu novu mehaniku. Naime igra sada podržava mod koji bi mogao da se opiše kao offline co-op. U mogućnosti se da samonujete AI partnera u određenim delovima igre, koji će vas pratiti i boriti se zajedno sa vama protiv običnih neprijatelja i boseva. Ovaj pratilac vam može biti prilično koristan ali u nekim trenucima će vam i zasmetati, recimo kada želite samo da protrčite pored neprijatelja, bez da se sa njim borite (dobro poznata taktika). Dešavaće se da AI partner započne ovu borbu koju ne želite. Na svu sreću možete se njega otarasiti baš kao što je to slušaj i sa online partnerima, tako da ako znate da koristite novu mehaniku, ona je dobrodošla novina.

1080747536

Kada je u pitanju nova oblast u igri, njoj je moguće pristupiti samo ako ste pobedili Vicar Amelia bosa u glavnoj igri. Na žalost ovo će u startu odbiti potencijalni broj zainteresovanih igrača ovog DLC-a, mada sa druge strane DLC bi i trebalo da bude nešto što je namenjeno hardcore fanovima. Nakon ovog boss fajta ćete dobiti predmet koji vam omogućuje pristup The Hunter’s Nightmare oblasti (blizu katedrale). Kada su u pitanju okruženja koja vas tamo čekaju, tu su novi elementi pomešani sa starim a u pojedinom delovima scene deluju zaista fenomenalno. Slična je priča i sa neprijateljima. Nailazićete na potpuno nove kao i na stare koji se ovoga puta vrlo često drugačije ponašaju nego što biste od njih očekivali i na šta ste navikli. Tu su naravno i novi bosovi. Prvi nam je zadavao velike glavobolje, čak i sa AI partnerom,  ali naš savet vam je d istrajete, mi se nismo pokajali. Kao i uvek, dodge dugme je iz raja izašlo…

1080747539

Jedna od najboljih stvari u vezi Bloodborne-a su kul oružja koja ni ovoga puta nisu izostala. Rekli bismo da su ona čak i najbolji deo celog DLC-a. Ima ih deset komada, a mi vam nećemo spojlovati  kakva su, samo znajte da ćete želeti da ih otključate.

Sve u svemu prva i jedina ekspanzija za Bloodborne je baš ono što DLC i treba da bude. Još sadržaja koji će verni fanovi znati da cene. U slučaju da niste igrali Bloodborne, Sony je pripremio i game of the year ediciju koji sadrži igru plus DLC. Idealna ulaznica za fenomenalni svet Bloodborne-a.

 

Autor: Marko Narandžić

0

Za:

  • Veoma dobra nova oružja
  • Prelepa nova oblast
  • Novi bosevi i neprijatelji

Protiv:

  • AI partner ume da se ponaša ne baš „I“
  • Novu oblast je potrebno otključati
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top