Domaća Scena

Eipix potpisao saradnju sa Prirodno-matematičkim fakultetom u Novom Sadu

Eipix Entertainment je potpisao ugovor o saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Novog Sada.

Saradnja će se odnositi na praksu koju će studenti PMF-a dobijati u Eipix-u, gde će biti u prilici da vide kako izgleda proces pravljenja video igara kao i rad u dinamičnom okruženju jedne velike game development firme.

„Kao fakultet koji je odavno prepoznao kapacitete ove struke i koji, između ostalog, školuje i informatički kadar, PMF je potpisao Ugovor o saradnji sa kompanijom Eipix kako bi svojim studentima omogućio kvalitetnu praksu, a najboljima i zaposlenje u ovako produktivnom okruženju“, navela je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

„Saradnja između institucija koje obrazuju deficitarne kadrove i velikih kompanija koje ih potražuju jeste dobitna kombinacija za obe strane, a naročito za studente koji na taj način dobijaju prilike podrazumevane u razvijenim sistemima. Veoma sam zadovoljan i ponosan što će PMF i Eipix zajednički kreirati dinamičnu i progresivnu sredinu za mnoge mlade ljude“, rekao je ovom prilikom Mirko Topalski, prvi čovek Eipix Entertainmenta-a.

Eipix  se već 10 godina bavi razvojem video igara i predstavlja najproduktivnijeg globalnog proizvođača igara casual HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) žanra, sa do sada preko 40 naslova na HOPA tržištu.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top