Vesti

Valve ponovo na sudu

Koliko god da volimo ponudu servisa Steam, brojne popuste i akcije, jedna od velikih mana digitalne distribucije igara je što ih ne kupujete zaista već samo dobijate pravo na korišćenje bez mogućnosti da recimo prodate nekome polovnu igru nakon što ste je odigrali. Upravo je ovo jedan od razloga nove tužbe upućene ka Valve od strane francuskog udruženja za zaštitu potrošača UFC-Que choisir.

Po njihovim rečima, zabrana prenosa vlasništva nad digitalnom svojinom, odbijanje snošenja odgovornosti u slučaju krađa naloga i nemogućnost povratka novca na nalog opet u slučaju krađe naloga su glavni problemi sa Valve i njihovom digitalnom prodavnicom. Zanimljivo je da ovo nije prvi put da Valve ide na sud zbog ovih stavki. Pre dve godine ih je Nemačka tužila i izgubila parnicu na osnovu toga da se Steam vodi kao servis sa pretplatom a ne prodavnica sa proizvodima koji prelaze u vlasništvo krajnjeg korisnika. Tu je i problem u činjenici da polovna digitalna igra funkcioniše identično kao i nova, što bi potencijalno dovodilo do neograničenog obrtanja istog promerka.

Kako će se ova tužba završiti još ostaje da vidimo, a originalni tekst na francuskom možete pročitati na zvaničnom sajtu francuske asocijacije.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top