PC

Čovek tužio Bethesdu jer je navučen na Fallout 4

Ponekad naiđemo na vesti zbog kojih dobro pogledamo na kalendar da bismo se uverili da nije 1. april. Naime, dvadesetosmogodišnji Rus iz Krasnojarska tvrdi da je navučen na Fallout 4. Bethesdin postapokaliptični RPG ga je navodno toliko obuzeo da je zaboravio da ode na posao pa je popio otkaz, napustila ga je suprugra, prestao je da se viđa sa prijateljima, oslabio jer je vrlo malo jeo… Čovek je verovatno zaboravio na save game dugme u igri. Ali je podigao tužbu protiv izdavača igre i firme Softklab koja se bavi lokalizacijom igara za rusko tržište jer nisu naznačili da je igra toliko adiktivna da će mu uticati na zdravlje. Kao naknadu za svoju tronedeljnu zavisnost od igre traži pola miliona rubalja što je oko 7000 američkih dolara (neki bi rekli da je to džeparac za čelnike Bethesde).

Ostaje da vidimo kako će se ova priča razvijati, a sigurno će biti izazov za ruski pravosudni sistem. Kako, uostalom, dokazati da li je neimenovani Sibirac zaista bio navučen na igru ili je samo odlučio da napravi tri nedelje godišnjeg odmora? Slična tužba se desila pre pet godina na Havajima oko igre Lineage 2 u kojoj je tužilac pobedio i dobio odštetu od NCSoft. Zavisnost bilo kakve vrste je ozbiljna stvar, ali mi smo odigrali Fallout 4 i ne bismo se složili da je baš toliko zarazan.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top