PC

Steam uvodi nove mere bezbednosti

U nedavno objavljenom izveštaju, Valve je otkrio da svakog meseca sve više Steam naloga biva ukradeno, čak 77 hiljada njih. Razlog ovome je obično krađa predmeta iz igara oko kojih se okreću neretko četvorocifreni iznosi u evrima. Veliki problem je povrat naloga na stanje pre krađe, tako da je Valve odlučio da postavi neke mere koje se neće svideti svima, ali će verovatno smanjiti broj problema korisnicima.

Prva od njih je Steam Guard za mobilne uređaje, aplikacija vrlo slična Battle.net autentikatoru koja će vam prilikom prijavljivanja prikazivati dodatni kod koji treba da unesete. Naravno, nije obavezna. Dalje mere zaštite su isključivo okrenute ka međusobnom trgovanju predmetima između Steam korisnika, pa će vam tako predmeti biti ”na rezervaciji” tri dana ukoliko ne koristite mobilni autentikator dok će korisnici istog moći preko te aplikacije da potvrde svaku razmenu. Ovaj period se smanjuje na jedan dan ako je korisnik sa kojim trgujete na vašoj listi prijatelja duže od jedne godine.

Glavna mera zaštite je i dalje na strani korisnika – izbegavanje korišćenja istih login podataka za email i Steam nalog, kliktanja na sumnjive linkove i instaliranje aplikacija koje se povezuju na Steam, kao i obavezno uključivanje Steam Guard na nalogu koji će vam slati email kada god se prijavite sa novog uređaja. Videćemo kroz naredni period da li će se i koliko smanjiti broj krađa Steam naloga, ali je ovo svakako korak napred za Valve.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top