PC

Učenje kroz igru u Minecraft: Education Edition

Minecraft je jedna od najpopularnijih igara današnjice, ne samo zbog svog ogromnog sveta koji se generiše nasumično za svakog igrača ili brojnih modova već i zbog izuzetnih stvari koje možete u njemu napraviti. Već smo viđali kompjutere, igrivi Tetris i simulacije kvantne fizike, a igra je čak korišćena i u nastavne svrhe kroz Minecraft Edu program, modifikovanu verziju igre koja bi mogla da se koristi tokom nastave. Upravo je taj program sada u vlasništvu kompanije Microsoft i ovog leta će se pojaviti pod imenom Minecraft: Education Edition.

Ideja je da se postojeći programi dodatno optimizuju kako bi služili isključivo za podučavanje i na zvaničnom sajtu projekta već možete videti neke primere lekcija i radnih planova. Kao i Minecraft Edu, novo izdanje alata će se plaćati na godišnjem nivou, a biće moguća i besplatna proba ukoliko niste sigurni da li bi Minecraft odgovarao vašem nastavnom programu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top