Mobile

Donald Rumsfeld razvio igru – zaboravljen Čerčilov pasijans

donald rumsfeld

Da, dobro ste pročitali sve što piše u naslovu. Bivši ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država, Donald Ramsfeld, razvio je svoju prvu igru i to za mobilne platforme, pod imenom – Churchill Solitaire. U pitanju je pasijans kojeg je izmislio niko drugi do Vinson Čerčil za vreme Drugog svetskog rata. Igru je tokom sedamdesetih godina dok je bio ambasador Ramsfeld naučio od strane Belgijskog ambasadora. Iako Čerčilova porodica kaže da u njegovim pismima nije bilo priče o ovoj igri, ipak navode da je ona postojala i da je verzija za mobilne platforme “ispravna”.

Ramsfeld je, pored toga što je preneo pravila igre, takođe učestvovao i u snimanju glasova u igri ali i u dizajnu jer im je pomogao da igru načine što više “čerčilovskom”. Naslov košta 5 dolara, uskoro stiže verzija za Android a Donald kaže da će sav prihod od prodaje igre ići u dobrotvorne svrhe.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top