Nintendo 3DS

Otkriveno – Majkl Džekson stvarao muziku za Sonic 3

Posted on

Višedecenijska “teorija zavere” da je Majkl Džekson komponovao muziku za Sonic 3 igru ponovo je dobila novu teoriju i potvrdu da je on zapravo zaista bio uključen u taj proces. Jackson je već imao veze sa Segom, jer su zajedno radili Space Channel 5 i nastavak, a mnogi fanovi i igrači tvrdili su da je bio uključen u pravljenje muzike za igru jer je muzička podloga isuviše podsećala na njegova dela.

Nove činjenice ukazuju da je njegovo ime uklonjeno iz informacija o igri zbog njegovog navodnog nezadovoljstva time kako su numere zvučale kompresovane za tadašnji sistem i mogućnosti računara i konzola, ali je nešto sigurnija teorija ta koja kaže da je ime uklonjeno namerno jer je samo nekoliko meseci nakon što je Džekson napravio igru krenula da kruži vest o njegovom navodnom zlostavljanju dece.

Potvrda Džeksonovog rada na Sonic 3 dolazi od strane tri kompozitora – Brad Buxer, Doug Grigsby i Cirocco Jones. Buxer kaže da je radio sa Majklom na albumu Dangerous kada mu je on rekao da hoće da radi muziku za Sonic 3 naslov. Roger Hector koji je razvijao Sonic 3 navodi da je Sega želela da Džeksonov rad na projektu bude tajna. On takođe kaže da je Majkl napravio čak 41 numeru za igru a Matt Forger, inženjer zvuka, kaže da je Džekson dobar deo numera “bitboksovao” i snimio svojim glasom i ustima a da je sve kasnije dorađeno i prilagođeno tadašnjim sistemima.

Sega i dalje zvanično tvrdi da nikada nije radila sa Majklom Džeksonom na Sonic 3 igri.

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version