Vesti

Igre koje su donele najviše novca u 2015. godini

Protekla godina je po mnogo čemu ostala upamćena u gaming industriji. Veliki broj sjajnih izdanja i padovi cena konzola su uzrokovali i veću prodaju igara. Čak 61 milijardu dolara iznosi ukupan prihod gaming industrije za 2015. godinu, što je porast od ne tako malih 8% u odnosu na 2014. godinu. Najveću zaradu su donosile igre za mobilne platforme čiji porast od 10% posto je njihovim izdavačima doneo 25.8 milijardi dolara, ali i dalje 10 najpopularnijih PC igara zarađuje više nego najpopularnije mobilne igre. Konzolni gameri sve više prelaze na digitalna izdanja i ovo tržište je imalo najveći skok – čak 34%.

Da li možete da pretpostavite koja igra je donela najviše novca svojim autorima? Pogledajte u nastavku listu koju je objavio sajt SuperData Arcade:

najprodavanije2016superdata

League of Legends i dalje vlada tržištem free to play igara i za Riot Games decembar je bio najprofitabilniji mesec od kako je objavljena igra. Veliku zaslugu u finansijskom uspehu ove i još nekih igara sa PC liste imaju kinesko i južnokorejsko tržište.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top