PC

HTC Vive još skuplji od Oculus Rift

VR ratovi se nastavljaju, jer uskoro počinje preorder za Vive na kome rade HTC i Valve. Ovaj set za virtuelnu realnost funkcioniše mnogo kompleksnije od Oculus Rift jer, sem što nudi istu 3D simulaciju preko naočara, mapira i prostor u kom se igrate tako da vaše kretanje prenosi u igru. Dolazi i sa kontrolerima specijalno dizajniranim za igranje VR naslova.

Po svemu, očekivano je da će koštati više nego Oculus Rift, uređaj čija je maloprodajna cena poprilično šokirala brojne entuzijaste koji su s nestrpljenjem čekali da se dokopaju svoje ulaznice u VR svet. I to je i potvrđeno, svega nekoliko dana pred početak pretprodaje uređaja. HTC Vive će koštati 800 dolara, praktično kao PC koji će vam biti potreban za udobno pokretanje VR igara i koji smo sastavljali u februarskom broju našeg časopisa. 800 dolara/evra jeste cena od koje se podiže kosa na glavi, naročito za periferiju za koju još ne znamo koliko će dobro raditi, ali je i jasna kada se uzme u obzir da dolazi sa mnogo više funkcija nego konkurentni Rift.

HTC Vive pretprodaja počinje 29. februara dok početkom aprila počinje i dostava uređaja svim kupcima. Uređaj će dolaziti sa dve igre: Job Simulator i Fantastic contraption.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top