Vesti

Autori igre NBA 2k16 tuženi zbog virtuelnih tetovaža

Sportske simulacije su žanr koji do najsitnijih detalja prenosi atmosferu sa terena i hala. Bilo da su to dresovi, frizure ili pak tetovaže igara. Upravo su tetovaže napravile problem izdavaču igre NBA 2K16, Take Two-u. Tatu studio Solid Oak Sketches tvrdi da bi izdavač igre trebalo da im plati licencu za korišćenje njihovih autorskih dela u igri.

Kako se dalje navodi u tužbi, zahtev je da se sporne tetovaže uklone iz igre uz isplatu od po 150 hiljada američkih dolara kazne po slici koja je korišćena. Cela tužba je pokrenuta oko osam tetovaža koje nose igrači, samim tim i njihovi virtuelni pandani, LeBron James, Kobe Briant, Eric Bledsoe, DeAndre Jordan i Kenyon Martin. Navodno, Solid Oak studio je već pokušao da licencira sporne tetovaže i za to su tražili preko milion dolara.

Kopirajt na tatovaže, inače, ne postoji, a iz tatu studija koji je odlučio da tuži Take-Two tvrde bi svi crteži i grafike koje njihovi umetnici rade trebalo da budu zaštićeni zakonom. S druge strane, tetovaže su rađene po narudžbini i mnogi smatraju da pripadaju upravo igračima koji ih nose i za čiji je lik izdavač igre platio licencu.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top