PC

Vive prodat u 15 hiljada primeraka za samo 10 minuta

Ako nas kalendar ne laže, juče je bio poslednji dan februara, što znači da je počela pretprodaja za Vive, VR set na kome rade Valve i HTC. Ovaj konkurent Oculus Riftu je skuplji, komplikovaniji, zahtevniji, ali se i bolje prodaje.

Vrlo brzo nakon što je uređaj pušten u prodaju Shen Ye, product specialist kompanije HTC, je putem Twitter objavio da je prodato čak 15 hiljada primeraka samo tokom prvih deset minuta prodaje. Da podsetimo, Vive u Americi košta 800 dolara, odnosno 900 evra ako ga naručujete iz Evrope (ah ta dostava, carina i porezi). U svakom slučaju, uređaj je doneo oko 12 miliona dolara zarade u prvom satu prodaje, tako da sa sigurnošću možemo da kažemo da se VR trka zaoštrila.

Vive inače radi na sličnom principu kao Rift, ali pored kacige koju nosite, dolazi sa dva bežična kontrolera i pritom infracrvenim senzorima mapira prostor u kome se igrate kako biste svoje kretanje po sobi preneli u igru.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top