Ostalo

TEST: Far Cry Primal – PC verzija

Nekoliko dana nakon konzolne verzije Far Cry Primal je stigao i na PC i zanimalo nas je koliko je ova verzije igre optimizovana, kao i kako izgleda na različitim grafičkim podešavanjima.

Prvo smo je direktno uporedili sa Playstation 4 verzijom koju smo inače testirali u najnovijem broju Play! Zine. Za test deonicu izabrali smo sam početak igre, tj. lov na mamute i jednu kratku šetnju posle toga. Naravno, potrudili smo se da izbegnemo spoilere vezane za priču:

 

Grafička podešavanja i optimizacija

Broj opcija kojima možete da podešavate grafički prikaz igre nije nas oborio s nogu, a začudilo nas je i što nisu sve opcije dostupne u very high i ultra već npr. imaju samo normal i high postavku. S druge strane, prisutan je FOV slajder kojim ćete moći da podesite ugao gledanja da odgovara vašim navikama ili veličini ekrana (ili izbegnete motion sickness). Igra nažalost nema neke specijalne efekte za Nvidia i AMD grafičke karte poput simulacije krzna ili teselacije. Šteta, sa veliki brojem životinja, bila je odlična prilika.

Elem, u nastavku možete da vidite kako igra izgleda na svim predefinisanim grafičkim podešavanjima, kao i kakve je performanse u integrisanom benchmarku postigla naša test konfiguracija. Na kraju, napravili smo po jedan screenshot sa apsolutno svim opcijama spuštenim na najniže, a potom na najviše.

far cry primal lowest far cry primal highest

Minimalna konfiguracija za igranje Far Cry Primal je:

  • Procesor: Intel i3-550 ili AMD II X4 955
  • RAM: 4GB
  • Grafička karta: GeForce GTX 460 ili Radeon HD 5770

 

Preporučena konfiguracija:

  • Procesor: Intel i7-2600k ili AMD FX-8350
  • RAM: 8GB
  • Grafička karta: GeForce GTX 780 ili Radeon R9 280X

 

Pored ovoga, potrebno je da imate 64-bitni operativni sistem instaliran na vašem računaru, kao i 20GB slobodnog prostora na hard disku.

Test konfiguracija

Far Cry Primal smo igrali i snmali na ASUS G751JY Republic of Gamers laptopu sledeće konfiguracije:

  • Procesor: Intel Core i7-4860HQ 3.6GHz
  • Memorija: 32GB RAM
  • Grafička karta: Nvidia GeForce GTX980M
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top