PlayStation 4

Playstation VR u oktobru po ceni od 400 evra

Na konferenciji u okviru Game Developers Conference (GDC), Sony je otkrio konačne specifikacije svog Playstation VR uređaja, kao i da će biti u prodaji od oktobra po ceni od 400 dolara, odnosno isto toliko evra (moguće nešto više za Balkan, nažalost). PSVR će imati dva OLED ekrana, svaki rezolucije 960×1080 piksela, sa osvežavanjem u 120 i 90Hz i latencijom od 18ms, dakle u rangu Oculus Rift DK2 modela. Na uređaju se nalazi 9 dioda pomoću kojih će kamera registrovati pomeranje glave igrača.

Cena od 400 evra, nažalost, nije jedini izdatak. PSVR će dolaziti bez kamere, tako da ukoliko još niste nabavili Playstation kameru, bolje požurite. Takođe, određen broj igara će umesto Dualshock 4 zahtevati da igrate putem Move kontrolera. Srećom, uz uređaj se dobijaju slušalice. Što se tiče igara, najavljeno je da ćemo ove godine videti čak 50 naslova za PSVR. Neki će biti malo više na strani tech demoa za funkcije uređaja, neke teže ka ”VR iskustvo” strani, ali to ne čini ovu cifru ništa manje vrednom. Među ovim igrama su najavljeni EVE: Valkyrie, Eargle Flight, Headmaster, Rez Infinite, Until Dawn: Rush of blood, Wayward Sky i Playroom VR kao besplatna prateća aplikacija.

Sony je sa ovom cenom postavio ”domaći zadatak” za Oculus i HTC, a da li će ponuditi sličan kvalitet VR iskustva videćemo u oktobru.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top