Vesti

Werewolves Within, Ubisoftova VR verzija poznate party igre

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg GDC-a je VR projekat Werewolves Within na kome radi Ubisoft, a ideja je da se poznata društvena igra Werewolf prenese u virtuelnu realnost. Ovu igru verovatno znate i kao Mafia – grupa igrača sedi u krugu, svako ima neku tajnu ulogu i kroz nekoliko rundi pokušavate dedukcijom i kroz ponašanje drugih igrača da prokljuvite ko su negativci. Svakog ”dana” u igri vukodlaci/mafija eliminišu jednog od igrača, ali i igrači mogu da isto tako izbacuju sumnjive suparnike. Koncept koji je, ispostavilo se, savršen za VR.

Ubisoftova igra se ne razlikuje previše od ove stare igre sem što igrači ne moraju da budu fizički prisutni u istoj prostoriji i nose VR setove na glavi. U igri, svako od igrača ima svoj crtanoliki avatar zasednut na jedno od mesta u krugu oko logorske vatre. Mikrofoni su obavezni, jer je ovo igra u kojoj ćete stalno diskutovati i raspravljati se sa ostalim igračima. Ne samo to, već će vaš lik otvarati usta kako pričate, čak i menjati izraz lica u zavisnosti od tona vašeg glasa. Pored mimike lica, moguće izvršiti nekoliko pokreta poput upiranja prestom, prekrštanja ruku ili ustajanja (u igri, ali i u stvarnosti) kada ćete na kratko utišati glasove ostalih igrača. Ukoliko se u igri primaknete nekom od susednih igrača, između vas dvoje će se na kratko otvoriti privatni chat kanal kada možete razmenjivati informacije bez znanja ostalih ”za stolom”.

Varijanta igre na kojoj je Ubisoft napravio Werewolves Within je novija, One Night Ultimate, sa samo jednom petominutnom rundom i većim brojem uloga koje se svaki put nasumično dodeljuju igračima. Kako navode iz studija, na igri rade oko godinu i po dana i da im je ova legendarna društvena igra bila jedna od prvih ideja za VR projekat.

Werewolves Within se očekuje tokom jeseni za sve poznate VR setove.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top