Domaća Scena

Nova tehnologija omogućuje glumcima da uživo snimaju scene u video igrama

Na zvaničnom PlayStation Youtube kanalu osvnuo je jedan izuzetno zadivljujući klip, koji nam pokazuje razvoj tehnologije kakav nismo do sada videli. Radi se o razvoju igre Hellblade: Senua’s Sacrifice, na kojoj radi studio Ninja Theory, smeštenoj u svet keltske mitologije, i u kojoj ćete voditi naslovnu Senuau kroz njene nedaće i košmare.

Iako iz Hellblade naglašavaju da se radi o “indie AAA” igri, moramo priznati da ono što smo videli u ovom “dnevniku developera” stvarno ostavlja utisak neke mnogo bogatije gejmerske korporacije. Snimak se bavi tehnologijom kakvu do sada nismo imali prilike da vidimo u razvoju video igrara. Naime, specijalna tehnika “live hvatanja pokreta”, razvijena kroz saradnju više studija koji rade na ovom projektu, sada omogućava glumici koja glumi Senauau da direktno i na “licu mesta” prenosi svoju glumu u svet video igre. Dakle nema više post-obrade i prenosa pokreta i facijalnih ekspresija za svaku pojedinačnu scenu, već jednom kada se glumac/glumica mapira i program u sebe utka fizičke i motoričke karakteristike čoveka koji glumi, od tog trenutka sve ostalo je na glumcima, koji svoj talenat prenose direktno na ekran u realnom vremenu. Ono što nas posebno raduje u celoj ovoj priči, jeste da je jedan od studija koji je učestovao u razvoju ove tehnologije i srpski 3lateral studio, koj već godinama uspešno radi širom sveta na projektima animacije i oživljavanja virtuelnih likova.

Pogledajte klip o kome smo govorili:

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top