Domaća Scena

Virtuelni i/ili stvarni svet: Antropologija video igara

Digitalne (kompjuterske, video) igre, zajedno sa svetovima i kulturama koji unutar njih nastaju i funkcionišu, postale su logičan teren antropološkog ispitivanja, jer bi antropolozi morali da se bave stvarima/problemima/procesima koji su važni ispitivanjima, a igre to svakako jesu. Pored toga, pomeranje sve većeg broja ljudi iz “stvarnog” u virtuelne/sintetičke svetove menja “stvarni” svet, i to jeste jedan od savremenih procesa transformacije društ(a)va/kulture koji je neophodno ispratiti (za samo par decenija biće ga nemoguće rekonstruisati), ako želimo da, i u našim savremenim društvima, antropologija i dalje bude relevantna disciplina, odnosno da “antropolozi igraju značajnu ulogu” u njihovom životu i istoriji.

Kolektiv istraživača kulture (KIK) organizuje tribinu “Virtuelni i/ili stvarni svet: antropologija video igara” u utorak 23. marta sa početkom od 18h. Na tribini će učestovati dr Ljiljana Gavrilović, profesorka na katedri za etnologiju i antropologiju (Etnografski institut SANU) i master studentkinja etnologije i antropologije Mila Bujić. Tribina će se održati u beogradskom Domu Omladine, u Makedonskoj 22.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top