PlayStation 4

Šuška se: Sony PlayStation 4.5?

PlayStation 4.5 ( Sam Woolley )

(foto:Sam Woolley)

Kako u opsežnom tekstu javlja portal Kotaku, u kompaniji Sony već neko vreme rade na unapređenoj verziji njihove poslednje konzole PlayStation 4, gde je novi model interno nazvan PlayStation 4.5. Cilj razvoja ove “nove” konzole jeste da se poboljšaju grafičke mogućnosti mašine, kako bi mogla da iznense znatno zahtevnije video igre u 60fps i pre svega da bude prva konzola u istoriji koja će raditi u moćnoj 4K rezoluciji, što bi novi GPU u 4.5 konzoli trebao da omogući.

Drugi razlog jeste priprema konzole za tehnički izuzetno zahtevne VR uređaje, pre svega Sonijev PlayStation VR koji stiže ove jeseni, ali i ostale uređaje za virtuelnu realnost, poput Oculus Rifta i HTC Vive, pravljenih sa desktop računarima na umu. Još uvek se ne zna kakav je plan distribucije ove nove verzije plejstejšna, i da li će vlasnici “četvorke” moći da nadograde svoje konzole, ili će morati da kupuju potpuno nove uređaje. Kako cene PS4 padaju zadnjih meseci (trenutna cena je oko 350$), ovo “apgrejdovanje” bi takođe omogućilo Soniju da vrati i stabilizuje cenu svoje konzole nazad na oko 400 dolara po jedinici.

Iz Sonija zvanično odbijaju da komentarišu “glasine”, ali se priče o PS4.5 redovno čuju u razgovorima developera i proverenih izvora na raznim gejming festivalima i događajima.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top