PC

Posle 19 godina platio za piratizovani primerak Diabla

Jedan od najboljih momenata ovogodišnjeg GDC-a, pored dodele nagrada najboljim igrama naravno, bio je na postmortemu prvog Diabla koji je vodio jedan od autora igre, Dejvid Brevik. Nakon priče o nastanku serijala usledila su pitanja publike. U jednom trenutku tokom tog dela panela, Dejvidu je prišao pisac Šivam Bat i dao mu nešto novca.

Naime, ovaj pisac je prilikom istupanja na tribini izjavio da je davne 1997. godine piratizovao originalni Diablo. Šivam je tada bio šesnaestogodišnjak koji je sa najboljim prijateljem piratizovao igru u nedostatku novca. U trenutku dok mu je Brevik odgovarao na pitanje, preturao je po novčaniku, izbrojao 40 dolara (koliko je igra koštala po izlasku) i tada izjavio da će platiti igru koju je godinama igrao iskopiranu preko, tada moćnog, 1x CD rezača.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top