Vesti

Srećan 20. rođendan, Resident Evil!

Posted on

Pre tačno dvadeset godina, jako davne 1996. godine, prva Resident Evil igra je ugledala svetlost dana na našim konzolama. Prvi put smo zakoračili u legendarnu kuću straha, gutali knedle pred svakim skretanjem u mračnim hodnicima, palili svetlo i skidali slušalice sa ušiju kada god bismo čuli neki od užasavajućih zvukova zombija. Serijal je za ove dve decenije prešao dug put, potrošilo se nebrojeno rolni za pisaću mašinu i smućkalo još više kombinacija lekovitih travki, sreli likovi koje nećemo zaboraviti i videli užasi koji nas i danas progone.

Od te 1996. godine do danas prodato je preko 66 miliona primeraka Resident Evil igara, videli smo nekoliko filmova u kojima je glumila naša Mila Jovović, skupljali smo figure, postere, uskoro ćemo RE nositi i kao parfem. A sve je počelo od jedne male cheesy horor igre na ”nekom tamo” Playstationu 1.

Iako je serijal posustajao kvalitetom, izgurao je dvadeset godina i zabavio milione igrača. Srećan rođendan, Resident Evil, nemoj nikada da se menjaš!

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version