Vesti

Nintendo prestaje da proizvodi Wii U krajem ove godine?

wiiu

Update: Nintendo je za japanski IT Media izjavio da informacije iznete u The Nikkei ne potiču iz izvora koji je u okviru ove kompanije. Ali, kompanija planira da nastavi da proizvodi Wii U do kraja fiskalne godine, što je kraj marta 2017. Ova izjava se poklapa sa najavom kompanije da za Wii U izda sledeću Legend of Zelda igru, tako da ima još života u ovoj maloj konzoli.

Loše vesti za Nintendo fanove – Nintendo Wii U konzola izgleda ide u prevremenu penziju, ako je suditi po izveštaju japanskih novina The Nikkei. Kako su napisali u svom izveštaju, Nintendo planira da do kraja godine okonča proizvodnju ovih konzola, što znači da od sledeće godine nema novih Wii U konzola.

Ova glasina dobija na težini kada se podsetimo da Nintendo već neko vreme priča o novoj konzoli NX i koja bi trebalo ove godine da bude otkrivena. Takođe, u daljem izveštaju se pominje da je Nintendo uveliko prekinuo proizvodnju nekih dodataka za Wii U i da im je u stvari plan da pre sledeće godine kompletno isprazne skladišta. Ostaje i pitanje šta će se desiti sa Legend of Zelda Wii U, da li će postati NX ekskluziva ili ćemo videti situaciju kao sa Twilight Princess koja je bila cross-gen igra.

Nintendo Wii U nije u trenutnoj konzolnoj generaciji uspeo da se izbori za svoje mesto pod suncem, ali je i dalje sistem sa velikim brojem odličnih ekskluziva i biće šteta videti ga van prodaje ako su glasine tačne.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top