PC

Igra koja je bila u razvoju više od 20 godina

Nije retkost da čujemo da igre zapadnu u probleme prilikom razvoja i ne vidi se kraj za takozvani ”development hell”. Ali, sigurno nismo do sada čuli da je rad na nekoj igri trajao više od dve decenije!

Upravo takav naslov je 1993 Space Machine koja se upravo pojavila na Steamu. Igra je nastala, pogađate, davne 1993. godine u jednom malom stanu u Stokholmu. Originalno, ovo je trebalo da bude izdanje za kućni računar Amiga, ali je zbog brojnih problema odlagano i završilo u limbu. A bila je skoro kompletirana. Ali, vreme je pregazilo Amigu, pojavili su se novi i moćniji kompjuteri, pa je i igra morala da dobije fejslift.

Sada, 23 godine od početka razvoja, pred nama je završena igra, upravo onako old skul kakav i treba da bude ovakav svemirski šuter. 1993 Space Machine je dostupan putem servisa Steam po ceni od 12 evra.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top