PC

Uspešan početak VR sage za CCP

VR era je imala uspešan početak i to ne samo zbog lepog gesta koji je direktor kompanije Oculus napravio za prvog kupca njihovog VR seta, već i za kompaniju CCP koja je uspešno lansirala čak dve nove igre. Studio iza najkompleksnije MMO igre današnjice, EVE Online, odlučio je da napravi veliki korak u VR tržište i za Oculus Rift izda EVE: Valkyrie i Gunjack.

Gunjack je već neko vreme (od novembra) dostupan za Samsungov Gear VR i na toj platformi važi za najimpresivniju video igru, dok je EVE: Valkyrie prvi put dostupan široj javnosti. Valkyrie mnogi smatraju za igru koju morate imati ukoliko nabavite VR set. Ova multiplayer pucačina na najbolji način pokazuje imerzivnost virtuelne realnosti kao i šta možemo da očekujemo od visokobudžetnih igara u budućnosti i svakoga ko je imao priliku da je zaigra je oduševila. Inače je bila besplatna za sve kupce Oculus Rift tokom pretprodajnog perioda, dok je sada potrebno kupiti je po redovnoj ceni od 60 dolara. Gunjack će zadržati svoju dosadašnju cenu od 10 evra jer je ipak u pitanju znatno jednostavnija igra.

Naravno, kompanije Nvidia i AMD redovno osvežavaju svoje drajvere specifično za VR, pa tako najnovije verzije njihovih drajvera donose podršku za HTC Vive i Oculus Rift SDK 1.3. Obe kompanije se jako zalažu da se gaming u virtuelnoj realnosti pojavi u što više domova tako da možemo očekivati unapređenja performansi, kao i oznake na novim grafičkim kartama koje će nagoveštavati da li su i koliko pogodne za VR.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top