PC

Razer ulazi na tržište streaming uređaja sa Ripsaw

Kada pričamo o streamovanju sa PC-a, cela dilema se obavi kroz jedan do dva programa poput OBS ili Xsplit. Ali, ako želite da snimate gameplay sa konzole, moraćete da nabavite neku od capture kartica. Dosadašnji favorit mnogih Youtubera (a i naš) je Elgato-va oprema, a Razer je upravo predstavio uređaj koji nam se čini da će biti vrlo žestoka konkurencija.

Nazvana Ripsaw, ova capture kartica je u mogućnosti da hvata vaše poduhvate u igrama u 1080p rezoluciji i 60 sličica u sekundi, a napravljena je tako da ne zahteva posebne instalacije. Samo pokrenete svoj omiljeni program za streaming ili snimanje i pojaviće se kao novi izvorni uređaj. Pored HDMI ulaz/izlaz konektora, na uređaju se nalaze i konektori za mikrofon i AUX ulaz za druge audio uređaje sa kojih želite da hvatate zvuk pored onog iz igre. Što se tiče podrške za konzole, sa Ripsaw rade sve konzole iz aktuelne i prethodne generacije jer dolazi sa dodatnim komponentnim kablovima. Veliki problem snimanja videa sa konzola je kašnjenje slike ili zvuka, a to je rešeno preko USB 3 porta.

Sjajan mali uređaj, sa ne baš sjajnom cenom – Razer Ripsaw se prodaje po ceni od 180 evra.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top