PC

10 Steam igara kojima ćete ”obradovati” prijatelje za 1. april – deo drugi

Ako ste propustili prvi deo ove liste, pogledajte ga na linku.

Spremili ste parice na Steam Walletu, naoštrili se za kupovinu najvećih bisera koje je gaming svet video? Odlično! Danas prelazimo na tešku kategoriju, topovsku artiljeriju, atomsku bombu… Shvatili ste. Ovih pet igara su ekvivalent kori od banane na podu ili uklanjanju znaka ”sveža farba” sa klupe u parku, ultimativna digitalna podvala prijateljima koji ni ne slute kakav vrhunac digitalne umetnosti dobijaju na poklon. A nisu ni skupe. Bez daljeg odlaganja:

5. – Grass Simulator

Šetate se okolo i gledate kako trava raste, a loše modelirane krave mirno klopaju tu travu. Imate i oružje, ali nemate za šta da ga koristite. Ovo nije samo šala koju ćete napraviti nad svojim prijateljima već i nad svojim novčanikom jer ste je uopšte nabavili. Uostalom, igru najbolje opisuje jedan review: “This was bought to me as joke gift. %!#& you, David.”

Cena: 5 evra (prigodno, do 4. aprila košta 1 evro)

4. – Barbie Dreamhouse Party

Kuća iz snova ili košmara? Ostavićemo to vama da odlučite. Idealan poklon za onog prijatelja kome ste kupili Operation Runway i koji vas i dalje nije blokirao na svim društvenim mrežama, ali i svakoga ko misli da mu nije na nos izašla ona stara ”I’m a Barbie girl, in a Barbie world”. Na kraju krajeva, korisnička ocena od 93% na Steamu ja dovoljna preporuka, zar ne?

Cena: 5 evra

3.  – Revelations 2012

Po nekim pričama, Maje su prorekle smak sveta za kraj 2012. godine. Mi smo dalje živi i zdravi, ali ono što nisu prorekli, a bolje da jesu, je april te iste godine i izlazak Revelations 2012. Kada je manija ”kraj sveta je blizu!” bila u punom jeku, autorima igre je bilo baš sjajno da naprave Left 4 Dead klon koji se šlepuje na kartu opšte ludnice oko apokalipse, igru toliko sirovu i nedorađenu da izaziva fizičku reakciju ako je igrate više od sat vremena u kontinuitetu. A, ako želite da se prijateljima pridružite u ovoj nesreći, postoji i paket od 4 primerka igre.

Cena: 2.5 evra, 6 evra 4-pack

2. – Secret of The Magic Crystals

Legenda. Jedna jedina, nesvakidašnja. Čuvena ”ona Steam igra sa konjima”. Kako se promeni vetar i procvetaju lipe, igra nađe dom u hiljadama Steam biblioteka nesrećnika i naivnih korisnika koje blještavi znak ”zabava” povuče da ovo kupe sebi ili lepšoj polovini. Zatim bivaju uhvaćeni u zamku beskonačno ponavljajućih akcija ne bi li konačno napravili ponija 5. nivoa i pokupili achievement. Šarenija od Pokemona, napornija od korejskog MMO-a. Danteov pakao je lakše preći nego Magic Crystals, a kažu i da ima bolju grafiku.

Cena: 5 evra

1. – Bad Rats: The rats’ revenge

Konačno dođosmo do neprikosnovenog nosioca titule ”najprodavanija troll igra na Steamu”, igre toliko loše da ima reč BAD u imenu. U klasičnom Incredible machine (ili Pera Kojot) maniru sklapate skalameriju i slažete pacovčiće u niz kako biste narandžastom mačku došli glave. Bukvalno. Igra koja iz neobjašnjivih razloga ima hektolitre krvi, zasniva se na fizici ali sama ne zna kako funkcioniše ista, igra koja se još 2009. godine provukla na Steam pre Greenlight-a. Kao pravi original gangsta, sa Bad Rats je počeo trend šaljivih Steam recenzija i kupovina poklona kao što su igre sa ove liste. Ni posle svih ovih godina ne posustaje, a često je i na rasprodajama jer je i njena redovna cena prevelika u odnosu na agoniju koju ćete osetiti tokom igranja.

Cena: 1 evro

 

I time smo stigli do kraja naše prvoaprilske liste igara. Za razliku od ne tako malog broja vesti na koje nalećemo ovog divnog dana, sve ove igre zaista postoje i zaista su takve kakvima smo ih opisali. Na sreću, ili na nesreću. Sve zavisi sa koje ste strane Steam poklona.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top