Vesti

108 miliona next-gen konzola do 2019. godine

Kroz narednih par godina nastaviće se dominacija Playstation 4 nad Xbox One i očekuje se da će do 2019. godine biti prodato 69 miliona ”četvorki”, odnosno 39 miliona Xbox one konzola. Dakle, 108 miliona konzola iz aktuelne generacije se očekuje da bude na tržištu.

Ovo predviđanje dolazi iz kompanije Wargaming (World of Tanks), tj. sa prezentacije na Game Developers Conference koju je održao njihov izvršni producent TJ Wagner. Informacije na kojima su bezirali ovo predviđanje dolaze sa nekoliko izvora – Superdata, IDG Consulting i IHS, tako da nisu zvanične i treba ih uzeti sa rezervom.

Podsetimo se, Microsoft više ne objavljuje podatke o prodaji svog hardvera, ali po nekim informacijama bilo je 18 miliona Xbox One korisnika pre nekoliko meseci. Sony, s druge strane, izdaje povremene izveštaje o prodaji PS4, koji je u januaru bio na 36 miliona prodatih primeraka. Uopšteno, Microsoftu trenutno nije cilj da pobeđuje Sony, samo da prodaju što više konzola.

Celu pomenutu prezentaciju možete pogledati na ovom linku.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top