PC

Posle 400 hiljada prodatih Steam kontrolera, Valve planira novu verziju

Steam Controller je odlična spravica, gamepad koji je za vrlo kratko vreme našao dom kod 400 hiljada PC korisnika, potpuno zasluženo. Na prvi pogled jako čudnog dizajna, kontroler nas je potpuno oduševio svojim brojnim funkcijama i mogućnostima, a Valve smatra da to može još bolje.

Naime, ova kompanija ima u planu da uradi hardversku reviziju kontrolera u nekom neodređenom periodu u budućnosti, a cilj iste bi bile blage promene izgleda i ergonomičnosti kontrolera. Valve je zadovoljan trenutnim funkcijama kontrolera (koje se kroz povremene apdejte firmware-a proširuju), tako da ne žele da prave drastične promene. Na kraju krajeva, kompaniji nije u interesu da postojeće korisnike primorava na kupovinu nove verzije.

Određeni broj korisnika kritikuje ovaj kontroler jer nema klasičnu rumble funkciju (simulirana je preko motora zaduženih za haptic), kao i nemogućnost punjenja baterije preko kontrolera što su moguće izmene na kojima Valve radi. S druge strane, upravo nepostojanje funkcije vibriranja kontrolera je zaslužno za dugi vek alkalnih baterija koje mogu da potraju nekoliko desetina sati dok ne budete morali da ih zamenite/napunite.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top