PC

Prvi Doom u VR-u

Takozvani ”tata svih shootera”, originalni Doom iz davne 1993. godine, uvek je bio savršena platforma za modove i eksperimentisanje sa novim tehnologijama. Tako je i danas, u godini kada nas očekuje četvrta igra u serijalu.

Naime, ekipa entuzijasta iza urnebesno genijalnog imena Rotating penguin je napravila mod kojim će dobri stari Doom dobiti podršku za VR setove kao što je Oculus Rift. Pored podrške za VR, mod dodaje i nekoliko tzv. anaglyph pregleda ukoliko imate 3D naočari, uključujući i one stare crveno-plave. Instalacija je malko komplikovanija, jer vam nakon osnovne igre treba GZ3Doom u čiji folder ubacujete određene fajlove i nakon pokretanja putem konzolnih komandi birate VR režim.

A evo i kako to izgleda u akciji kada uspete konačno da namestite da radi:

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top