PC

Najbolje besplatne igre na Steamu

Instalirali ste ”taj famozni” Steam, dodali par drugara koji su vas gnjavili da se uopšte registrujete i podesili profil. Dobrodošli! Pred vama je prodavnica sa hiljadama PC igara i dodataka za iste. Ali, trenutno niste pri parama i želite da nađete neku besplatnu ili free to play igru, po mogućstvu što bolju i sa velikom bazom igrača, a i da ne morate da plaćate nešto u njoj.

Mi smo detaljno prečešljali free to play sekciju na Steamu umesto vas i predstavljamo vam nekoliko odličnih igara koje možete igrati stvarno besplatno i nikako nećete zaostajati za drugim igračima ukoliko odlučite da ne ulažete novac u iste. Ovo su dakle igre koje imaju najbolje biznis modele i izbegavaju Pay2Win sistem, a pritom imaju i veliki broj aktivnih igrača.

Dota 2

Igra sa ubedljivo najvećim brojem aktivnih igrača u svakom tranutku, MOBA koja se po popularnosti bori za prvo mesto sa League of Legends, Dota 2 je najbolja verzija poznatog formata koji je nastao kao mali mod za Warcraft 3. Kompleksna je, ali isto tako nudi stotine pa i hiljade sati zabave i svakog meseca se unapređuje. Njena prednost u odnosu na druge MOBA igre je što su vam svi heroji uvek dostupni i ne morate besomučno grindati nekakve virtuelne valute da biste ih nabavljali. Jedino što se u Doti naplaćuje su kozmetički dodaci i propusnice za gledanje najvećih turnira direktno iz igre čime ćete osvajati vrlo retke predmete za likove. Dota 2 je takođe i najveći eSports naslov sa velikim International turnirom koji je prošle godine imao vrtoglavih 17 miliona u fondu za nagrade, a ove godine se očekuje da to nadmaši.

Igrajte besplatno na linku.

 

Warframe

Ova kooperativna pucačina/tabačina je kroz nekoliko godina koliko postoji pretrpela velika unapređenja, što grafičkih što mehaničkih, i sada je jedan od najboljih kooperativnih naslova za PC. Smeštena u naučnofantastične svetove, Warframe vas postavlja u ulogu drevnih ratnika Tenno na misiji spasavanja univerzuma od vanzemaljske invazije. Mehanički sjajna, vizuelno impresivna, Warframe je igra koju ćete u društvu prijatelja moći da igrate jako dugo i da stalno otkrivate nešto novo. Mikrotransakcije su na granici podnošljivog jer je moguće kupovati i oružja, ali isto tako se praktično sve može osvojiti igranjem i uglavnom vam neće ni biti bitno da li neko nosi specijalni oklop dok trčite po zidovima, u letu delite headshotove i na kraju uklizate do poslednjeg preživelog protivnika i bo štapom ga lansirate u zid.

Warframe zahteva dodatnu registraciju nakon pokretanja, a igrajte ga besplatno na linku.

 

Path of Exile

Verovatno najbolja alternativa Diablo i sličnim akcionim RPG-ovima koja se ikada pojavila, a pritom je i besplatna. Path of Exile ima dobro poznati gameplay na koji smo navikli u ovom žanru, koji će vas zalepiti uz ekran od samo starta dok mlatite demonske horde i jurite ka najboljoj opremi. Za razliku od nekih igara u žanru, razvoj lika nije usko ograničen tako da ćete moći od početnih nekoliko klasa dodatnim specijalizacijama da napravite gotovo neograničeno kombinacija. Igra je nedavno dobila ekspanziju Ascendacy tako da je i veoma bogata sadržajem, a za igrače koji preferiraju PvP postoji kompetitivni deo sa turnirima, dnevnim ligama i takmičenjima kroz koja ćete osvajati sve bolju i bolju opremu. Autori igre posebno ističu nepostojanje pay2win šema i od izlaska se potpuno pridržavaju te filozofije.

Path of Exile preuzmite besplatno na linku.

 

Card Hunter

Delom igra na tabli, delom RPG inspirisan Dungeons & Dragons, delom kartična igra, Card Hunter je još jedna kooperativna igra na našoj listi. Tačnije, delom kooperativna, ali je to glavni mod koji ćete igrati. Dizajnirana tako da izgleda kao da igrate stvarnu društvenu igru, u Card Hunter ćete pomerati kartonske figurice i prisećati se dana kada ste sa društvom u polumraku išli na brojne avanture u FRP-ovima. Pritom ima i odličan humor. Ovo je collectable igra, tako da ćete u jednom trenutku ipak morati da trošite novac kako biste nabavljali još karata, ali ćete se sasvim dugo zabavljati i sa free varijantom.

Card Hunter igrajte besplatno na ovom linku.

 

Team Fortress 2

Jedna od najdugovečnijih multiplayer igara današnjice, Team Fortress 2 je originalno bio deo Orange Box koji se pojavio davne 2007. godine, da bi tek 2011. prešao na free to play sistem. Igra kojom je Valve pokazao kako je moguće napraviti odličnu i balansiranu free to play igru koja će se čak igrati na turnirima, a da pritom donosi poprilične prihode od prodaje kozmetike. Iako je sa godinama stigla velika količina oružja, mapa i modova, TF2 je uvek ostajao igra koja se nauči kroz svega par minuta i kojoj se uvek možete vraćati. TF2 oko sebe ima čitav jedan univerzum koji fanovi stalno prate i redovno dobija proširenja tako da je uvek u vrhu najigranijih Steam naslova. A pomaže i kada imate ovako urnebesne trejlere.

Team Fortress 2 preuzmite besplatno putem ovog linka.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top