PC

Remedy preporučuje igranje Quantum Break na starim drajverima

Posted on

Najnovija igra studija Remedy, Quantum Break, ima određenih problema na PC-u. Ova ambiciozna kombinacija akcione igre sa kontrolisanjem vremena i igrane serije važi za najbolje prodavani novi IP iz Microsofta, ali PC igrači prijavljuju česta usporavanja, probleme sa korišćenjem memorije računara, čak i pucanja na desktop.

Studio je na zvaničnom forumu objavio da su svesni brojnih problema sa igrom i da imaju u planu rešavanje istih u što kraćem roku, ali je njihovo početno rešenje grafičkih problema možda najgenijalnije koje smo skoro videli. Naime, preporuka je da Quantum Break igrate na mesec dana starim Nvidia drajverima ukoliko imate grafički karticu tog proizvođača. Drajveri u pitanju su objavljeni prvog marta i nose verziju 362.00, dok je aktuelna verzija 364.72 i, paradoksalno, Nvidia navodi da su baš to optimalni drajveri za igru.

Takođe, Microsoft će početkom maja izdati apdejt za svoj UWP sistem kojim će omogućiti razvojnim studijima da Windows 10 igre imaju podršku za kontrolisanje v-sync i G-sync i Freesync monitore, a očekuje se i opcija uklanjanja filmskog efekta ”zrna” koja ne malom broju igrača jako smeta i bespotrebno kvari vizuelni doživljaj.

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version