Vesti

Povratak Commodore 64 putem crowdfunding kampanje

Commodore 64, odnosno ”debeljko” kako je bio poznatiji u našim krajevima, kompjuter je uz koji je odrasla čitava generacija gamera i postoji šansa da ga ponovo vidimo povezanog na naše televizore.

Tačnije, ukoliko bude uspešna IndieGOGO kampanja. Britanska kompanija Retro Games želi da ovaj legendarni kompjuter vrati u dve verzije – klasičnoj koja je kompletno spakovana u tastaturu i mobilnoj. Klasični C64 će dobiti sve očekivane portove poput HDMI, USB, čitača kartica i naravno unapređenog hardvera, mada iz kompanije nisu otkrili šta će tačno pogoniti ovaj kompjuter.

Prenosna verzija je manje-više standardna prenosna konzola u bojama originalnog Nintendo kontrolera sa trunkom Gameboy kolorne šeme. Ima minimum komandi, ali zato ima mini USB, mini HDMI i audio konektore. Obe varijante C64 će dolaziti sa preinstaliranim igrama, a Retro Games tvrdi da će dodavanje novih igara biti maksimalno pojednostavljeno.

Na kraju, koliko ovo zadovoljstvo košta? Modernizovani C64 je 133 evra u velikom, odnosno 151 evro u prenosivom izdanju. Kampanja traje još mesec dana i trenutno se nalazi na 21% od 150 hiljada dolara koliko Retro Games traži za završetak razvoja novog Commodore 64.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top