Vesti

Ubisoftova igra 1666 i dalje u limbu

Da li vam je poznato ime Patrice Désilets? Ovaj gospodin je bio jedan od glavnih dizajnera zaslužnih za prvi Assassin’s Creed. Tri godine nakon izlaska prvog AC-a, napustio je Ubisoft i prešao u THQ gde je razvijao igru 1666: Amsterdam.

THQ se nažalost neslavno zatvorio i sve igre su rasprodate brojnim izdavačima. Ubisoft je tada nabavio licencu za Patrice-ovu igru 1666, ali rad na njoj nikada nije nastavljen. Patrice Désilets je sada u studiju Panache Digital Games čiji je i osnivač. A šta se dešava sa njegovim nekadašnjim projektom? Izgleda da i dalje živi, jer je Ubisoft obnovio prava na taj naziv.

Dokument ispod je trademark klase 9 što je oznaka za video igre. Naravno, ovo ne mora da znači ništa više od čuvanja prava na naziv i blokiranja njenog nekadašnjeg dizajnera da prigrabi licencu nazad, ali je vrlo zanimljivo da Ubisoft od početka ove godine obnavlja autorska prava na igre koje su jako dugo u nekoj vrsti limba gde se ne zna da li se uopšte radi na njima. Ostaje da čekamo njihovu konferenciju na E3 sajmu i vidimo da li zaista imaju planove za sve ove igre.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top