Opisi

REVIEW: Stories: The Path of Destinies

Kao prvo i najvažnije sama igra predstavlja jedan veoma zanimljiv eksperiment u priči i gameplay, onaj koji se ne viđa često iako dosta igara to želi da naglasi da ima. A to je da svaki vaš izbor u igri će uticati ne samo na ostatak priče nego i na sam kraj. Sam kraj koji će u većini slučajeva biti katastrofičan ili ubojit po vas i stime to neće biti kraj nego samo još jedan pokušaj.

stories5
Da malo pojasnimo priča počinje kao i većina bajki sa nekada davno u svetu lebdećih ostrva Reynaldo poznati pirat koji je harao po ostrvima obećava svojoj majci na samrti da će se odreći opasnih avantura kako nebi završio na vešalima. I tako dok je dane provodio u muzici, kartama i dobrom vinu, imperija je počela da se menja i imperator, dobri skromni žabac, se promenio i sada njegove vojske gavranova haraju po plutajućim ostrvima grabeći ljude iz sela za njegove mračne rituale. Njihov pohod ih dovodi do biblioteke Ubara u potrazi za drevnom knjigom u kojoj se krije misterijozna moć. Tu ponovo uskače Reynaldo sa zadatkom da pronađe knjigu i odnese je do pobunjenika koji se bore protiv imperijalnih gavranova. Pošto se dograbite ove magične knjige dobijate izbor da krenete u potragu za davno zaboravljenim moćnim oružjem ili odete i izbavite dobrog prijatelja iz kandži gavranova.  Dalji tok priče ostaje kompletno na vama da je odredite i posle svakog nivoa će vam biti pružena šansa da napravite odluku u kom smeru će dalje ići. Ali sam zaplet počinje tek kad prvi put prođete kroz igru i njenih pet poglavlja.

stories1
Stories The Path of Destinies u sebi krije poveći broj gameplay elemenata koje izvlači iz raznih igara i koji svaki za sebe imaju određeni nivo kvaliteta. Kretanje i sam pogleda na svet će biti iz izometrijskog ugla u stilu Diablo. Ukoliko igrate sa kontrolerom, što je i preporučeno, nećete imati nikakvih problema sa kretanjem i kontrolama. Ukoliko se pak uhvatite tastature i miša znajte da ćete uglavnom koristiti samo miš kako za kretanje držanjem desnog klika kako bi usmerili vaše kretanje tako i besomučnim kliktanjem levog za napad. Borba je doduše zbog toga urađena u Batman Arkham stilu i lako ćete skakati sa protivnika na protivnika umlatiti ih i preći na drugog ili pak blokirati njihove napade, sve što vam treba su brzina i dobri refleksi. Tu je i neizbežni sitem unapređivanje glavnog lika sa skill poenima kroz koji ćete u početku brzo napredovati ali pose par prelaza će naglo usporiti. Ovde nećete imati standardni sistem opreme već ćete tokom igre sakupljati materijale da napravite i unapredite 4 različita mača od kojih će svaki imati posebnu sposobnost i koristiti kao ključ da otključate dodatne deonice na svakom nivou. U ovim dodatnim oblastima vas očekuju prečice kao i kovčezi iz kojih ćete dobijati posebne kristale koji će vam dodatno davati pasivne sposobnosti ili ojačavati lika. Ukoliko se posvetite unapređivanju vašeg arsenala i skupljanju kristala uspećete da ih dovedete na maksimalni nivo posle samo nekoliko prelaza igre. Svaki put kad pređete igru ili ti par nivoa kroz koje će se priča odvijati dobićete jedan od 24 različita kraja i ukoliko napravite dobre odabire jednu od 4 istine koje će vam pomoći da razotkrijete pavu putanju kojom ćete spasiti svet.

stories6
Kada smo spomenuli u priči da igra počinje kao i svaka druga bajka to nije bilo slučajno i sama grafika takođe prenosi sa svojim cell shaded dizajnom tu čar i draž koju očekujete dok listate kroz knjigu punu bajki. Tako da vas ovde očekuje pregršt lepo dizajniranih krajolika i veoma zanimljivih likova, pored toga tu su i veoma dobri efekti koji dolaze uz Ureal 4 engine. Muzika prelepo prati kako trenutno stanje vaše priče tako i sam dizajn nivoa na kojima se nalazite. Glasovna gluma je takođe na nivou osim naratora koji iako veoma zabavan sa nasumičnim šalama i referencama može posle dužeg vremena da postane malo iritantan, kao i poneki ispadi kvaliteta tokom glasovnih gluma ostalih likova.

stories4
Najveća mana može da bude baš u toj repetativnosti koja je i sama draž ove igre. Mali broj nivoa čak i kad otključate nove, iste lokacije na kojima će se pojavljivati protivnici i potreba da pređete neke deonice priče kako bi u kasnijim napravili drugačiji izbor mogu znatno da naruše uživanje ako uzmete da prelazite ovu igru celu odjednom.

stories7
Stories: The Path of Destinies sama po sebi predstavlja izaberi svoju avanturu knjigu u formi video igre. Svaki vaš izbor donosi neku novu posledicu, svaki kraj neki loš iskohd. I to je ono što čini ovu igru zaista zanimljivom, pošto ćete terati sebe da otkrijete sve 4 istine, da saznate ko vam je saveznik a ko ne, kako da nađete način da spasete pobunu i pobedite imeratora, i naravno na kraju kojim odlukama da dovedete igru to konačnog dobrog kraja. Ukoliko ste ljubitelj ovakvih avantura ili hoćete da uskočite u jednu od njih ovo vam je odlična prilika, priča ima od svega po malo kako za malde tako i za starije i što se tiče morlanih odluka i što se tiče humora.

 

Autor: Stefan Mitov Radojičić

Stories: The Path of Destinies

8

80

8.0/10

Za:

  • Odlična igra za ljubitelje avantura nove i stare
  • Vaši izbori imaju uticaja na priču
  • Veoma zanimljivi likovi

Protiv:

  • Repetitivnost borbe
  • Mali broj nivoa
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top