Mobile

Kompanija Tencent planira da kupi studio iza Clash of Clans

Kineska kompanija Tencent, trenutni vlasnici League of Legends, želi da u svoju ”ergelu” doda još jednu popularnu free to play igru.

Naime, kompanija je trenutno u pregovorima sa Supercell, studiom koji stoji iza izuzetno popularnih igara kao što su Clash of Clans i Clash Royale. Tencent želi da kupi veliki udeo, čak 73% akcija. O iznosima se trenutno ne govori, ali ako se uzme u obzir da je prošle godine 51% studija postao vlasničtvo japanske kompanije SoftBank za 1.5 milijardu dolara (kasnije su otkupili i ostatak), suma koju će Tencent morati da plati da bi imali većinsko vlasništvo je sigurno 5 ili čak 6 milijardi.

Studio je do sada održavao kreativnu kontrolu nad svojim projektima i ne sumnjamo da je to uslov njihovog trenutnog vlasnika koji će postaviti Tencent-u.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top