Ostalo

TEST: Overwatch na konzolama

Pre nekoliko dana smo testirali Overwatch, Blizzardovu novu hit igru (sada definitivno možemo da kažemo da imaju hit). Mi smo tom prilikom igrali na PC-u, kao što uostalom možete videti u videu.

Ali, zanimalo nas je kakvo je iskustvo sa konzolnim izdanjem igre – koliko traje instalacija, kakav je framerate i da li će vam igra brzo naći ekipu za quick match ili mora previše da se čeka. I utisci su vrlo pozitivni, barem što se tiče igranja. Framerate je stabilan, igrača ima više nego dovoljno za konstantan priliv mečeva, a moguće je podesiti i gotovo sve što ima i na PC verziji. Začudilo nas je da framerate opadne kada ste na glavnom meniju i primetno je kašnjenje komandi kada šetate po glavnim opcijama. Nije nešto što smeta niti utiče na ukupno iskustvo, samo je primetno.

S druge strane, prvo pokretanje igreznači i downloadovanje patcha od 10 GB. Iskreno, ne znamo šta je tako veliko Blizzard spakovao u taj patch jer na Pcu igra zauzima svega 7GB kada je potpuno instalirana. Zbog preopterećenosti PSN i Xbox Live download pomenutog patcha je na obe konzole trajao pola dana, iako u redakciji imamo 100Mbit konekciju, mada je to nešto na šta smo se i navikli. Mi ipak nismo taj period downloada računali u test rezultatima, već smo merili vreme od ubacivanja diska u konzolu do trenutka dok se ne pojavi glavni ekran (patch kreće sa downloadom tek kasnije), a zatim smo na to dodali vreme od pritiskanja X/A kako bi se igra prijavila na server do momenta kada na početku meča dobijete kontrolu nad izborom heroja.

Kao što ćete videti u videu, Playstation 4 ima malu prednost jer, za razliku od Xbox One, ne instalira previše podataka sa diska i vrlo brzo možete pokrenuti igru. Na Xbox One igra postaje dostupna tek nakon što se četvrtina podataka instalira. Pored toga, ne postoje razlike u izdanjima i na obe konzole igra radi stabilno. I jedna bitna napomena – igra po defaultu drži uključenu glasovnu komunikaciju, tako da ako imate slušalice sa mikrofonom na ovim konzolama ili vam je uključen Xbox Kinect, provedite pola minuta u opcijama inače će svi vaši saigrači moći da vas ”prisluškuju”.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top