PC

Najraniji demo prve Witcher igre

Dok ovih dana RPG fanovi uživaju u najnovijem Witcher 3 sadržaju koji nam je stigao u obliku ekspanzije Blood and Wine, prava je prilika da vidimo malo poznatu, prvu i najstariju inkarnaciju Witcher video igre. Ne, ovde ne govorimo o proslavljenom prvom delu igre iz 2007. godine koji je i započeo ovaj sada slavni serijal RPG igara, već ćemo zagrebati još dublje u prošlost, na početak ovog veka, preciznije u 2002. godinu.

Zahvaljujući video blogu Ryszard Chojnowskia, koji je u to vreme bio vođa projekata na Witcheru u CD Projektu, imamo prilike da vidimo najranijie radove CD Projekta na Witcheru. On nam je to pokazao zahvaljujući sačuvanom demo disku koji je CD Projekt uradio kao pokazni materijal za izdavače i investitore, kojima bi se obratili za potencijalno finansiranje projekta. Kako kaže, taj demo disk danas postoji u svega dvadesetak primereka, tako da je u neku ruku kolekcionarsko izdanje.

Ono što vidimo se jako puno razlikuje od igre koju smo dobili 5 godina kasnije. Prvobitni Witcher je bio diaboliki akcioni h&s RPG iz izometrijske perspektive. U neku ruku i logičan izbor žanra, jer su u ono vreme svi želeli da budu klon megauspešnog Diabla 2. Igra je rađena u endžinu igre Mortyr (FPS smešten u drugom svetskom ratu) i demo na snimku sadrži 4 nivoa, nekoliko vrsta neprijatelja i par razgovora. Vremenom se od ove ideje polako odustalo, jer su originalni članovi CD Projekta bili veliki fanovi Witcher knjiga i želeli su da ih adekvatno prenesu u svet video igara, sa akcentom na dijalozima i narativu, i smislenim borbama.

Kako je to izgledao prvi demo Witchera iz 2002. godine, pogledajte na snimku ispod:

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top