Vesti

Šta se krije u DOOM soundtracku

Novi DOOM nam se veoma svideo, kao i muzika u istom. Kombinacija teških, distorziranih gitarskih rifova i mračne elektronike je napravila savršenu atmosferu za igru u kojoj šaljete horde pakla nazad odakle su došle. Ali, sem svog paklenog izgleda i brojnih referenci na druge Bethesda igre, DOOM krije i nešto u svojoj muzici.

Ukoliko pesmu Cyberdemon provučete kroz neki od programa za obradu zvuka i pogledate njen spektogram, primetićete da je autor Mick Gordon (inače sjajan kompozitor muzike za igre) na određenim mestima ubacio neke od ”paklenih” simbola tj. pentagrame i broj 666, pritom tu izgličovano buku koju prave ove deonice odlično uklopio u ostatak trake.

Neobičan detalj, a svakako nešto što bi, da je urađeno za originalni Doom 1993. godine, podiglo više od poneke obrve. Ovo nije prvi put da muzičari ubace skrivene poruke u spektograme. Poznato je da je Aphex Twin ubacivao sliku svog lica u pesme, na primer.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top