PC

CD Projekt će predstaviti Gwent na E3 sajmu

Gwent

U jednoj tako sjajnoj igri kao što je Witcher 3, nalazila se još jedna mala igra koja je privukla veliku pažnju i posvećenost igrača. Naravno, govorimo o kartičnoj igri Gwent koju su igrači mogli da igraju unutar Witcher sveta. Gwent je prvobitno zamišljen kao samo još jedna od mini igara unutar Witcher igara, kao što smo ranije imali razne zanimacije poput bacanja kockica, obaranja ruku i sličnih mini igara, ali je igra ubrzo postala toliko popularna da su igrači masovno zahtevali od CD Projekta da napravi posebnu igru koja će se bazirati na Gwentu.

U svetu sve veće popularnosti digitalnih kartičnih igara (na krilima Hearthstonena), ne možemo da se otmemo utisku da je Gwent unutar Witcher 3 bio samo test, opipavanje tržišta za potencijalnu kartičnu igru baziranu na Witcher svetu, odnosno da je CD Projekt već unapred imao planove za ovako nešto, ali da nije želeo da ulaže resurse pre nego što proveri da li za tako nešto postoji tržište.

Ova se priča sada i materijalizuje, CD Projekt je pre par dana registrovao trejdmark i logo Gwenta pri kancelariji evropske unije za intelektualnu svojinu, što znači da ćemo zvaničnu najavu ove igre videti vrlo verovatno već na E3 sajmu. Ispod možete videti ovu registraciju.

Koliko god Gwent bio zabavna kartična igra unutar Witchera, ipak se radi o jednom veoma prostom sistemu, i nema sumnje da će CD Projket morati poprilično puno da obogati pravila i koncept same igre, kako bi bila strateški izazovnija kao samostalni naslov, i svakako se radujemo da vidimo šta su to vešti Poljaci pripremili za nas. Kartična igra Gwent je verovatno jedan od dva “neznana” projekta na kome CD Projket radi, pored futurističkog rpga Cyberpunk 2077.

(klik na sliku za uvećani prikaz)

Gwent registracija

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top