Vesti

Fallout 4 greškom koštao 0$ u Xbox Marketplace na sat vremena

Juče se desio jedan zanimljiv propust na Xbox Marketplace platformi, kada je nekom neverovatnom greškom Fallout 4 bio potpuno besplatan! Ovo je trajalo manje od sat vremena, i u tom periodu svako ko je to primetio, mogao je potpuno besplatno da preuzme Fallout za svoju Xbox konzolu. Greška je brzo uočena i ispravljena, cena je vraćena na staro, odnosno na $59.99. Ipak, postavilo se pitanje šta je sa onim ljudima koji su uspeli da uhvate ovaj “popust” i preuzmu igru besplatno?

U najoptimisticnijoj varijanti, igrači su se nadali da će Microsoft da im dozvoli da zadrže ove kopije Fallout četvorke, pošto su ih oni ipak legalno preuzeli, doduše nečijom greškom, ali to nije njihov problem. U najcrnjim varijantama, bilo je straha da će snositi penale zbog ovog pokušaja zloupotrebe sistema. Ipak, Microsoft je vrlo brzo izašao u javnost povodom ovoga i dao kompromisno rešenje situacije, svima koji su preuzeli Fallout 4 u ovom periodu, igra će biti skinuta sa Xbox naloga i konzola, ali će zbog “neprijatnosti i problema” koje su zbog toga doživeli svima kojima je skinut Fallout 4 biti uplaćeno po 10$ naknade na Microsfot store nalogu, do kraja ovog meseca.

Ne znamo tačan broj ljudi koji je uspeo da uhvati ovaj kratak trenutak besplatnosti novog Fallouta, ali verujemo da nije baš mali broj ljudi, jer se informacija kao munja proširila po internetu, iako je cela situacija trajala nekih 40-50 minuta.

Fallout besplatan

 

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top