Opisi

REVIEW: Hitman – Episode 3: Marrakesh

Poslednje Hitman izdanje nastavlja da niže svoje epizode. Nakon noćnog Pariza i sunčane Sapience, stope agenta 47 nas vode pravo u “crveni grad”, Marakeš. I dok ovaj gotovo uobičajeni Hitman lanac promena lokacija i atmosfere zbilja dobija na raznovrsnosti, ne možemo a da ne primetimo da igra ovom epizodom dobija blagi zaokret.

Dok su prve dve epizode prezentovale svoju osvežavajuću otvorenost ogromnih nivoa i još većih mogućnosti pristupa igranju, treća epizoda deluje skučenije i malo više reciklirano. Ne shvatite pogrešno, Marakeš je jedan odličan nivo i ima zaista pristojan broj originalnih momenata, ali za razliku od prethodnih epizoda ova se čini malo zbrzanom. Nivo je osetno manji, ali podjednako gusto napakovan kompjuterskim karakterima. Skoro kao da su developeri time želeli da nam skrenu pogled sa skromnijeg prostranstva koji ova mapa pruža.

hitman ep3 1

Sa vedrije strane, detaljnost nivoa ne ispašta. Marakeš je još uvek prava Hitman lokacija, ispunjena predmetima, ljudima i prilikama, koji zajedno daju mogućnosti za vaš zabavno-improvizovani ubistveni šejk. Svaka ova esencijalna cigla od koje se gradi atmosfera jednog Hitman naslova, biće evidentna čim upalite igru i “osetite” vreli, suvi vazduh Marokanskog grada. Ali ne lezi vraže… Već nakon nekoliko desetina koraka, pomislićete da vas uši varaju. Kvalitetnu atmosferu vrelim nožem para paradoks – svi u gradu, od turista preko lokalnih stanovnika pa sve čak i do radnika u obližnjoj švedskoj ambasadi… Svi do jednog govore tečnim engleskim jezikom.

Ne, nije kao da su prethodne dve epizode bile lokalizovane u ovom smislu, ali ovaj put, na lokaciji dalekog severozapada Afrike, tamnoputi likovi sa britanskim akcentom će vam silno upadati u uši. Da se bar može pogledati preko toga…

hitman ep3 2

Ali kao da će ovako nešto kočiti bilo kog Hitman ljubitelja koji je sada zagrizao već u treću epizodu. Još uvek prisutne velike mogućnosti za prelaženje, biće vredne toga da i uz ovu epizodu provedete dosta sati igranja. Negde između svega ćete se verovatno setiti i da postoji neka priča, koja se totalno izgubila u silnim ponovnim prelaženjima nivoa… Dobro, šalimo se, svesni smo da među vama postoje organizovane horde poklonika legendarnom Agentu 47. I to je kul, to je kul… Možemo samo reći da nećete biti razočarani. A s obzirom na kvalitetne prve dve epizode, svakako nećemo skočiti u zaključak da je ovaj treći korak koji malo vodi u nazad, nešto strašno za kompletnu igru. Usponi i padovi. Usponi i padovi na putu do slave… Poslednji Hitman za sada obećava. Ne propustite ni ovaj treći čin, pa ni posle tamnoputog brke koji deluje kao da je krenuo na popodnevni čaj. Ali stvarno…

 

Autor: Milan Živković

Hitman - Episode 3: Marrakesh

7

70

7.0/10

Za:

  • Nesumnjivo lep niz lokacija
  • Detaljan nivo i opet dosta mogućnosti

Protiv:

  • Već se oseti recikliranost
  • Poljuljana realistična atmosfera
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top