PlayStation 4

Crash Bandicoot Remastered za Playstation 4 (E3 2016)

crash bandicoot

Crash Bandicoot je svakako jedan od najlegendarnijih platformera svih vremena, karakter koji je gotovo momentalno po pojavljivanju prve igre, davne 1996. godine, postao instant klasik i najpoznatije zaštitno lice Playstationa. Nintendo je imao Marija, Sega Sonica, a Playstation Crasha.

Prvi trio igara iz ovog serijala, koji je napravio čuveni studio Naughty Dog, svoju slavu duguje neverovatno zaraznom i inovativnom gejmpleju, upečatljivim i nezaboravnim karakterima i jedinstvenom vizuelnom stilu koji je za ono vreme zaista izvlačio maksimum iz konzole (Playstation 1). A da ne zaboravimo naravno i neke od najboljih muzičkih tema svih vremena koje su krasile Crash igre.

Kada je Naughty Dog napustio rad na Crash igrama i franšiza prešla u ruke drugih developera, tada je i serijal krenuo putem propadanja i nemogućnosti da pronađe svoj identitet u generacijama novih konzola. Poslednju Crash igru videli smo 2010. godine (Nitro Kart 2) i od tada Crash pada u zaborav. Bilo je puno nagađanja i glasina kakva budućnost čeka franšizu, da bismo prve zvanične novosti dobili na Sony  konferenciji sa E3.

Nije najavljena nova Crash igra, ali je najavljen rimejk originale 3 igre za Playstation 4 konzolu, kao i dolazak Crasha u Activisionov Skylanders: Imaginators. Postoje glasine da će na remasterizovanju raditi i Naughty Dog, što bi bila sjajna stvar i obećavajuća vest za ovaj projekat, ali to još uvek nije potvrđeno.

U svakom slučaju ovo sa jedne strane može da deluje kao “laka lova”, ali sa druge i pokušaj oživljavanja posrnule franšize i predstavljanje originalnih klasika novim generacijama, što bi bio uvod u novu, i nadamo se svetliju budućnost za Crasha i ekupu. Pogledajte najavu:

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top