Vesti

E3 2016 sajam – Dan 1

Ovogodišnji E3 sajam obeležilo je nekoliko zanimljivih dešavanja. Možda i najvažnije je to što su veći igrači, pre svega Activision, EA, Wargaming i još neki, odlučili da ne organizuju svoje štandove na ovogodišnjem sajmu, već u određenoj formi obeleže prisustvo, ili ne. Wargaming je tako na primer u potpunosti preskočio događaj, Activision će imati samo promocije iza zatvorenih vrata u znatno manjem prostoru nego pre dok je EA oranizovao svoj “sajam” nazvan EA Play, takođe otvoren za javnost, koji se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od mesta gde je E3. Kako će to uticati na razvoj ovog sajma, ostaje da se vidi.

Možda još važnije je to što su ova pomeranja i otkazivanja dovela do toga da se i u nedelju održe određene konferencije i predstavljanja igara, kao što smo već pisali (Bethesda, EA Play…) ali i da ponedeljak bude dosta “nafilovan” sadržajima, što je dovelo do toga da Xbox svoju konferenciju organizuje rano ujutru. Uz već pomenutu Bethesdu, PC Gaming Show, Ubisoft, potom PlayStation konferenciju i Nintendo predstavljanje, ostaje pitanje šta to zapravo E3 ima da ponudi u tri dana koja slede.

Što se nas tiče, imaćemo prilike da isprobamo neke od najavljenih video igara, ali što se tiče same industrije i noviteta, pitanje je koliko toga će, pored pomenutog, E3 doneti.

Ako gledamo listu izlagača, ona u mnogome podseća na prošlogodišnju, uz već pomenute kompanije koje su odlučile da ne izlažu. Bethesda, Warner Bros, Ubisoft, Capcom, Square Enix i Take Two interactive dominiraju prvom halom, dok je druga tradicionalno rezervisana za konzole, što znači da najveći prostor uzimaju Sony, Nintendo i Microsoft, uz dodatak Oculusa.

Naravno, pogrešno bi bilo očekivati da je to sve. Postoje i mnogobrojne kompanije na manjim štandovima koje ćemo takođe posetiti, poput Thrustmastera, Logitecha, Razera, Plantronicsa, Astra sa strane hardvera i firmi poput Focus Home Interactive, CD Projekt RED, Neocore Games, Konami, Tecmo Koei i drugih, sa strane proizvođača i izdavača video igara.

Postoji mala bojazan da pored već odavno najavljenih stvari E3 neće doneti ništa specijalno značajno za industriju i igrače, ali to ćemo proceniti kroz tri dana.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top