PC

NA LICU MESTA: E3 2016 – PC gaming show

Posted on

PC Gaming konferencija je ove godine našla svoje mesto između Microsoft i Ubisoft prezentacija, pomalo se preklapajući sa njima. Jasno je bilo da je prošlogodišnji događaj bio premijerni i pionirski poduhvat pa je ove godine prostor znatno veći, organizacija znatno bolja i na kraju krajeva, čitav sadržaj znatno interesantniji.

Okrenuti PC Gamingu, momci i devojke iz PC Gamera, AMDa, Razera i svih partnera doneli su mnogo toga interesantnog posetiocima. ARK Survival Evolved ekipa je tako predstavila nove dodatke u njihovoj igri koji će doneti mnogo toga novog fanovima. Ne samo da ćete ispitati nove predele, moći da naiđete na ogromne dinosauruse koje nije moguće pripitomiti i napravite svoje baze na njima, imaćete priliku da igrate i kao insekti i druge sitne životinje – žabe, ribe, pacovi. Pratićete kompletan životni vek od rođenja do smrti ovih insekata, boreći se tako da preživite što duže.

Klif Blezinski došao je na konferenciju kako bi predstavio svoj naslov Law Breakers, FPS po uzoru na stare dobre pucačine poput Quake ili Unreal Tournament, makar kako on kaže. Po onome što smo imali prilike da vidimo, igra izgleda zaista interesantno i brzo, možda najviše podseća upravo na kombinaciju Quake i UT – Unreal Tournamenta po pitanju oružja i okruženja a Quakea po pitanju brzine. Upitan da li na tržištu nema već dovoljno FPS-ova, Cliff kaže da LawBreakers nije konkurencija bilo kome i navodi da je na primer Overwatch više anime i “istočna” igra a da je njihova u potpunosti zapadnjačka hardcore sa ponekom psovkom.

AMD je na sceni predstavio svoje nove proizvode u domenu grafičkih kartica ali to nije dovelo do posebnog interesovanja publike jer je to isto uradio i pre samo nekoliko nedelja kada smo saznali za novu karticu za VR koja će koštati ispod 200 dolara. Videćemo kako će se ona pokazati u praksi. Sledeći na redu su procesori, gde će AMD ponuditi Zen, procesor čiju smo najavu videli na licu mesta.

Klei Entertainment je predstavio svoju viziju “Don’t Starve” ali pod vodom u kojoj nećete imati previše kiseonika, a zanimljive nove proizvode prikazao je i Razer.

Svi koji su se zadesili na prezentaciji saznali su i novitete po pitanju ArmA3 i DayZ a mogli su ih i isprobati na licu mesta na jednom od 10 izloženih računara.

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version