PC

E3 2016: Igrali smo Mafia 3

Mafia 3 najavljena je prošle godine na E3 sajmu kada smo već bili u prilici da vidimo gameplay i saznamo o pozadini igre. U tom smislu ovogodišnji E3 nije baš doneo puno toga novog, osim što smo imali priliku da Mafia 3 i uživo isprobamo.

mafia3-1

Nju Bordo je verzija Nju Orleansa u kojoj se održava igra i koji je postavljen u period kraja šezdesetih godina prošloga veka. Glavni junak, veteran rata u Vijetnamu, Linkoln, vraća se u svoj rodni grad i biva prevaren od strane mafijaške grupe kojoj se privoleo, što smo već saznali prošle godine.

Ove godine, krećete u pohod za preuzimanje 10 distrikta koji čine Nju Bordo a koje kontrolišu različite kriminalne frakcije. na primer, Frisco Fields na jugu kontroliše grupa koja proizvodi PCP. The Bayou je misteriozni deo na severu, Delray Hallow je deo u kojem je Linkon živeo pre nego što je izdat od strane Italijana i koji sada kontroliše Dixie grupa i tako dalje. Slično tome, French Ward je centar grada koji je pod upravom Uncle Looa, korumpiranog načelnika koji u svom distriktu organizuje bordele za VIP osobe.

mafia3-2

U demou koji smo isprobali, krećemo upravo iz French Ward i cilj je da smaknemo Uncle Looa i njegovu ekipu. Gameplay se odvija po već dobro ustaljenom principu koji smo videli prošle godine a koji je poznat svima koji su igrali ili Mafia naslove ili što da ne, Grand Theft Auto. Vožnja automobilima, jurnjave i eksplozije sastavni su deo ovog segmenta, dok “peške” dobijate priliku da eliminišete protivnike puškama, pištoljima, pesnicama, noževima, molotovljevim koktelima. Nema se šta puno dodati po pitanju gameplaya izuzev dva zanimljiva noviteta. Prvi je opremanje za misiju. Naime, na početku svake do vas će doći lokalni diler oružjem koji će vam ponuditi svoj arsenal. Drugi zanimljivi dodatak je prilika da u pomoć pozovete ekipu iz prijateljske bande, što je posebno korisno ukoliko protivnik pozove svoje pojačanje, u slučaju da niste dovoljno brzi i efikasni da ga zaustavite pre nego što okrene broj telefona.

mafia3-3

Cilj je naravno da u potpunosti preuzmete distrikt pod svoju vlast, što ćete uraditi tako što učinite dovoljno štete opremi, infrastrukturi, vozilima i oružju u vlasništvu kriminalne grupe koja drži distrikt, kao i da naravno eliminišete njenog lidera.

Posebno zanimljiv deo tada stupa na scenu. Kao što znate, imate tri pomagača, underbossa, koji će sa vama biti u svakom trenutku. Pored toga što vam šalju svoju pomoć, na vama je da im dodeljujete distrikte na upravu. Svaki od underbosseva doneće nešto dobro distriktu, ali u drugim segmentima neće baš biti uspešan kao ostali, a još važnije od toga je da odabir upravnika distrikta može dovesti do konflikta sa onima koji nisu odabrani.

mafia3-4

Grafika je dosta dobra, a još više od toga oduševljava gluma i fragmenti priče koje smo mogli da sastavimo na osnovu trejlera i onoga što smo videli. Zasigurno je da će Mafia biti pravi hit, pa jedva čekamo 7. oktobar kada će se i pojaviti u prodaji za PC, Xbox one i PlayStation 4.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top