Vesti

E3 2016: Igrali smo Skylanders Imaginators

Prvi Skylandersi su izašli 2011 godine  pod imenom Spyro’s Adventures. Nesigurni u uspeh, iskoristili su Spira, dobro poznatog ljubičastog zmaja, u tom periodu, da bi već naredni Skylandersi bili samostalan naslov, jer se franšiza pokazala kao veliki hit. I dok drugi gase svoje franšize sličnog tipa (Disney), Activision izdaje najnovije izdanje – Imaginators.

Najveća razlika u odnosu na sve prethodne igre je nova figurica, Imaginator, koji daje mogućnost da, kada ha ubacite na portal, možete da kreirate sopstvene Skylanders likove. Naravno, iako će se promo materijali potruditi da vam pokažu kako likove kreirate na osnovu crteža svoje dece, stvari u realnosti nisu baš takve. Jednostavno, dobijate priliku da pravite lika, baš kao na primer u nekoj RPG ili MMORPG igri.

215618_screenshot_04_l-640x360

Za početak birate jednu od klasa u video igri, a potom određujete sve njene karakteristike – glavu, torzo, ruke, rep, uši, oči …  12 klasa je na raspolaganju ali svakako od njih biva “obogaćena” određenim elementom (zemlja, vatra, vazduh, voda), što se određuje po tome koji Imaginator kupite. Nakon kreiranja klase i određivanja veličine Skylandera, poput količine mišića, visine, težine. i sličnih stvari, ostaje da odredite i kozmetičke efekte – auru, slogan koji junak uzvikuje pa čak i muzičku podlogu. Naravno, na početku vam je otključano samo nekoliko elemenata dok ostale otključavate tokom igranja.

Konačno, birate opremu koju će Skylander imati, koja takođe donosi i karakteristike odnosno statistike koje doprinose tome kakve će šanse u borbi Skylander imati.

krt86joeamlvuvgzmxnz

Pored imaginator kristala koje stavljate na portal, a koji je i najveći novitet u franšizi, postoje i Sensei  karakteri odnosno izuzetno jaki likovi koje možete kupiti u prodavnici i uvesti u igru, u slučaju da ne želite da se previše “zezate” sa kreiranjem sopstvenih likova. Kao izuzetno snažni junaci, sensei doprinose tome da vaši kreirani Skylanderi mogu da napreduju na dodatne iskustvene nivoe.

Takođe, zbog želja igrača, veliki broj neprijatelja iz prethodnih igara dobio je svoju šansu u ovom delu na strani dobra, pa je čak 11 protivnika iz prethodnih delova moguće kupiti za Imaginators. Novitet je i mogućnost da kreirate selfi fotografije u bilo kom delu igre, a ono što smo takođe saznali na Soni konferenciji i što će biti zanimljivo za većinu igrača je činjenica da Crash Bandicoot dobija svoju priliku da bude oživljen u Skylandersima.

885x

Ukoliko se pitate na koji će način sada franšiza zarađivati kada sami kreirate likove, odgovor je veoma jednostavan – svaki Imaginator portal dozvoljava kreiranje samo jednog lika! U slučaju da želite da ga promenite, to možete uraditi ali samo kroz “pešačko” menjanje svih karakteristika lika, ne možete ga jednostavno obrisati i kreirati novog. Svakako način da vas tvorci nateraju na kupovinu novih imaginatora u slučaju da želite da imate više likova. Naravno, tu je i činjenica da imaginator nosi samo jedan od četiri elementa, čime je potrebno da ih kupite najmanje dva ili tri, ako ne i sva četiri, da biste kompletirali set.

Skylanders_Imaginators_Crash_1_1465912550-large_trans++NJjoeBT78QIaYdkJdEY4CnGTJFJS74MYhNY6w3GNbO8

Za kraj, nekome možda bude i zanimljiva informacija da Skylandersi dobijaju svoju TV seriju do kraja godine na Netflixu, a da li će Imaginators ostvariti uspeh kakav Activision planira, ostaje da se vidi već krajem ove godine. Čini se da interesovanje za ovaj tip igara pomalo opada, otuda i opcija da sami kreirate svoje skajlendere. Videćemo.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top