Vesti

E3 2016: Noviteti iz Astro gaming

Posetili smo stare prijatelje iz Astro Gaming da bismo videli šta nam spremaju za narednu sezonu. Mark Fišer je bio naš domaćin koji nam je predstavio novi A50, headset koji predstavlja naslednika starog A50, predstavljenog pre više od 5 godina.

Da odmah kažemo, Astro plasira skupe slušalice, kako ne bi bilo iznenađenja. Ovaj set košta ni manje ni više nego 300 dolara i postoji u specijalnim verzijama za Xbox One, PlayStation 4 i naravno PC. Izlazi u avgustu.

astro headset

Najveći novitet kod ovih slušalica je postojanje kućišta za punjenje. Slušalice nemaju potrebu za USB konektovanjem već ih samo spustite na kućište i proces punjenja počinje. Kućište prikazuje i nivo baterije, ali i poseduje tradicionalne konektore poput recimo 3,5mm, za povezivanje sa standardnim reproduktorima zvuka a tu je i audio out, za slučaj da vam je on potreban.

Baterija drži preko 15 sati ali ako se dogodi da se istroši a vi biste i dalje da igrate omiljenu igru, USB konektor je prisutan kako biste slušalice krenuli da punite na tradicionalan način. Ono što je posebno zanimljivo je da slušalice detektuju kada vam nisu na glavi i prelaze u standby mod, tako da u slučaju da ih spustite kada završite igranje, ne morate da brinete da li će se istrošiti jer ih niste isključili.

Još jedan sličan a zanimljiv novitet je i mikrofon koji se isključuje kada podignete mikrofon u uspravni položaj. Čim ga ponovo spustite, mikrofon se aktivira i možete nastaviti sa pričanjem.

Naravno, veliki deo iskustva po pitanju zvuka čine i drajveri, koje je Astro specijalno razvio za gaming ali i slušanje muzike i gledanje filmova. Astro kontrolni centar je tu da pomogne da dodatno podesite EQ u igrama, ili za slušanje muzike, a poseduje i druge korisne informacije poput trenutnog stanja baterije.

Konačno, veliki novitet je i činjenica da je Ampbox sada integrisan unutar samih slušalica, tako da nema potrebe za odvojenom kutijom. Ona je i dalje prisutna i može se kupiti kada želite da povežete više slušalica odjednom, prilikom zajedničkog igranja igara na primer.

ClGyrOAUsAE8Dll.jpg large

Konačno, Astro ne bi bio Astro da nije ponudio i mod kit za slušalice, tako da ih možete lako menjati i poboljšavati. Tradicionalno stižu sa sunđerastim jastučićima i dodacima, ali ukoliko želite da u potpunosti eliminišete okolne zvukove, možete dokupiti kožne jastučiće.

Za PC vam nije potreban poseban kabl i konekcija već tradicionalni USB i imaćete u startu 5.1 sistem, a važno je reći i da je igranje moguće čak i kada se slušalice pune putem USB porta.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top